Марі Яннотті — садівниця, яка займається садівництвом все життя, і ветеран садівництва з майже тридцятирічним стажем. Вона також є автором трьох книг про садівництво, фотографом рослин, оратором і колишнім викладачем садівництва Корнельського кооперативу. Статті Марі про садівництво публікуються в газетах і журналах по всій країні, вона давала інтерв’ю для радіо Марти Стюарт, Національного громадського радіо, а також написала численні статті.
Мері Марлоу Леверетт — одна з найавторитетніших експертів у галузі ведення домашнього господарства та догляду за тканинами, яка ділиться своїми знаннями про ефективне ведення домашнього господарства, прання та консервацію текстилю. Вона також є майстром-садівником з більш ніж 40-річним досвідом роботи та 20-річним досвідом написання статей. Мері також є членом експертної ради з питань садівництва та догляду за рослинами The Spruce Gardening and Plant Care Review Board.
Трендові відео
Люди вирощують оливки, збирають урожай і насолоджуються ними протягом тисячоліть. Ми цінуємо їх не лише за плоди, але й за олію, яку вони виробляють. Однак не всі оливкові дерева плодоносять. Так звані «безплідні» оливкові дерева безплідні, вони цвітуть і є досить декоративними, але життєздатних плодів на них майже не буває.
Легко подивитися на широкий вибір оливок, доступних у вашому гастрономі, і уявити, що ви можете виростити будь-який або всі ці сорти. Але ви знайдете лише кілька видів, доступних у місцевому садовому центрі або через роздрібну торгівлю поштою. Однак, якщо ви живете в сухому, теплому кліматі (як правило, в зоні 8-10), ви можете успішно вирощувати кілька плодоносних сортів оливок, щоб забезпечити свій стіл або віджимати оливки для отримання олії.
Оригінальні види оливкових дерев походять з Сирії та Малої Азії, але вони культивуються вже тисячі років, і найвідоміші сорти зараз пов’язані з регіонами, де вони були в основному розроблені і вирощуються. Ці субтропічні регіони мають такий самий клімат, який сприяє росту винограду, але оливки вимагають ще більшого догляду і потребують набагато більше часу для дозрівання. Втім, оливки живуть і плодоносять сотні років, тож витрати часу того варті.
Оливкові дерева не вирощують з насіння. Їх починають вирощувати з кореневих або гілкових живців або прищеплюють на інші підщепи чи дерева. Оливкові дерева, як правило, самозапильні, але посадка двох сортів покращить запилення та врожайність.
Їстівний «плід» оливки — це зовсім не традиційний фрукт, а кістянка — м’ясиста структура, яка містить одну кісточку (як у персиків та вишень). У порівнянні з іншими кістянковими фруктами, оливки мають відносно низький вміст цукру і високий вміст олії. Всі оливки починаються зеленими і поступово дозрівають до темно-коричневого, червонувато-фіолетового або чорного кольору. Чим стигліша оливка, тим темніший колір. Стиглість також впливає на смак і текстуру. Зелені оливки, як правило, зберігають тверду текстуру і фруктово-горіховий аромат. Коли оливки дозрівають, вони розм’якшуються до м’ясистої текстури і більш складного смаку.
Плоди дозрівають не всі одночасно, що робить збір врожаю трудомістким. Оливки зазвичай збирають вручну, щоб вони були стиглими, не падали на землю і не забивалися. Зі зрілого дерева можна зібрати щонайменше 20 фунтів оливок і до 100 фунтів оливок, залежно від його розміру та сорту.
Зібрані оливки для столу зазвичай витримують у соляному розчині до одного року, що робить їх більш солодкими для вживання в їжу. Їх також можна в’ялити сухим способом у солі, промивати і в’ялити в оливковій олії. Існують й інші способи в’ялення, але вони зазвичай використовуються в комерційних операціях, а не в домашніх умовах.
Ось 10 сортів плодоносних оливкових дерев, які часто можна придбати в Сполучених Штатах.
Популярну оливку Арбекіна з регіону Каталонія в Іспанії часто рекомендують вирощувати в контейнерах, оскільки в закритому ґрунті вона залишається маленькою. Це один з найбільш холодостійких сортів оливок. Плоди невеликі, світло-коричневі, з твердою текстурою і м’яким фруктовим смаком, завдяки чому з них отримують дуже фруктову олію.
Оливки сорту Місія більш холодостійкі, ніж більшість оливкових дерев. Вважається, що вони походять з Іспанії, але вирощуються в Каліфорнії з 1700-х років, коли їх посадили там францисканські місіонери. Все, що не використовується для виробництва олії, або витримується в соляному розчині, поки зелене, або витримується в олії, коли чорне, для створення свіжої, м’якої закусочної оливки з м’яким смаком.
Ще один хороший вибір для вирощування в контейнерах — французька оливка Пішолін, хрустка, з пряним, горіховим смаком. Найпоширеніший сорт оливок у Франції, вони чудово підходять для закусок, добре піддаються кулінарії, з них отримують олію з м’яким смаком. Оливки збирають зеленими для вживання в їжу, але їм дозволяють дозрівати до чорного кольору, якщо вони використовуються для олії.
Якщо ці великі зелені оливки здаються вам знайомими, то на те є вагома причина: Іспанські маслини — найпопулярніші оливки, які споживають у США. Їх засолюють і часто фарширують перцем піміенто або заправляють оливковою олією і часником. Оливкове дерево Мансанілла, привабливе ландшафтне дерево з розлогою кроною і сучкуватим стовбуром, є надзвичайно продуктивним, хоча і повільно зростаючим. Воно популярне як невелике тіньове дерево, а також завдяки своїм смачним оливкам. Однак може пошкоджуватися холодною погодою та хворобами, зокрема оливковою хворобою та вертицильозним в’яненням.
В условиях стремительно развивающегося украинского автопарка и всё более требовательного отношения к качеству обслуживания техники,…
Сегодня джип на аккумуляторе выделяется как один из самых захватывающих подарков, который вы можете сделать…
Ставки на спорт «обе забьют» Игроки букмекерских контор всегда желали получать как можно больше прибыли.…
Тихими называют вина, в которых отсутствует углекислый газ. Напитки делают из разных сортов винограда. Особенность…
Переезд в Германию с целью трудоустройства — это важный шаг, который требует тщательной подготовки. Особенно,…
В мире, где внимание потребителя – самая ценная валюта, реклама должна не просто быть заметной,…